Verkoopt u als particulier uw auto, boot, caravan of een ander vervoermiddel?

Of u nu uw auto, boot, caravan of welk vervoermiddel dan ook verkoopt, u wilt dit zorgvuldig doen voor een gunstige prijs en zonder latere discussies met de koper. Met een goed opgesteld verkoopcontract dat gecheckt is door onze juristen van ZoefZoef voorkomt u zoveel mogelijk toekomstige conflicten. Is er toch een conflict? ZoefZoef staat u graag bij.

 

Bij het verkopen van een vervoermiddel kan het om veel geld gaan. Toch zien onze juristen dat er in de praktijk weinig tot geen aandacht wordt besteed aan het zorgvuldig opstellen van een juridisch correcte verkoopovereenkomst. Hierdoor is de kans groot dat er conflicten ontstaan met de koper. Voorkom dit!

Opstellen van een verkoopcontract

Onze juristen zien in de praktijk vaak dat particulieren zonder een verkoopovereenkomst op te stellen een auto, boot, caravan of ander vervoermiddel verkopen. Dit is onverstandig! U kunt latere problemen voorkomen door duidelijke afspraken te maken met de koper en eventuele gebreken vast te leggen in een bijlage bij de koopovereenkomst.

Het opstellen van een juridisch waterdicht verkoopcontract is lastig. Maak dan ook gebruik van onze Doe Het Zelf-overeenkomsten, die u eenvoudig zelf op maat kunt maken. Ook kunt u uw verkoopcontract “ter final check” voorleggen aan onze juristen van de ZoefZoef Juridische Intakebalie. Lees hier meer over het opstellen van een verkoopovereenkomst.

Uw mededelingsplicht

Natuurlijk zorgt u ervoor dat u de koper volledig informeert over de staat van het vervoermiddel. Als verkoper hebt u deze plicht. Weet u dat de distributieriem inmiddels aan vervanging toe is? Meld dit schriftelijk aan de koper, bijvoorbeeld in een e-mail of als bijlage bij een verkoopcontract. Zo voorkomt u latere aansprakelijkheid omdat u het gebrek niet zou hebben gemeld.

Wordt u aansprakelijk gesteld door de koper omdat u gebreken zou hebben verborgen tijdens de verkoop? Bestrijdt u dit, of gaat het om een gebrek waarvan ook u niet wist dat dit er was? Het is zinvol om juridisch advies in te winnen, het kan gaan om forse claims! Lees hier meer.

De koper stelt u aansprakelijk: hoe kunt u zich verweren?

De koper kan u om verschillende redenen aansprakelijk stellen. Zo zien we met enige regelmaat dat de koper van mening is dat de verkoper gebreken zou hebben verborgen bij de verkoop. Soms eist hij zelfs dat de koopovereenkomst wordt teruggedraaid. Hij beroept zich dan op “dwaling”, zoals juristen dat noemen.

Hebt u te maken met een soortgelijke situatie? Als u aansprakelijk wordt gesteld of als de koper de overeenkomst wenst terug te draaien is het vrijwel altijd zinvol juridisch advies in te winnen, zeker als het gaat om grotere bedragen. ZoefZoef is gespecialiseerd in aansprakelijkheidsrecht. Onze juristen adviseren u graag en kunnen u waar nodig doorverwijzen naar een advocaat in uw eigen regio.

De koper wil de koop terugdraaien. Kan dit zomaar?

Het komt voor dat de koper de overeenkomst wil terugdraaien. Denk dan vooral aan:

 • de situatie waarbij de koper (of zijn advocaat) een beroep doet op bedrog of bedreiging;
 • de situatie waarbij later blijkt dat de koper onder bewind of onder curatele staat en daardoor niet zelfstandig bevoegd was de overeenkomst met u te sluiten;
 • andere situaties.

Speelt dit? Schakel dan direct juridisch advies in bij ZoefZoef. Lees hier meer.

Neem contact op met de ZoefZoef Juridische Intakebalie

ZoefZoef is gespecialiseerd in overeenkomstenrecht en aansprakelijkheidsrecht. We bieden onze diensten op drie manieren aan, zodat u krijgt waar u op een bepaald moment behoefte aan hebt:

 • Doe Het Zelf Hier vindt u allerlei juridische brieven en overeenkomsten die u zelf eenvoudig op maat kunt opstellen.
 • Juridisch advies Voorbeeld: advies ten aanzien van uw aansprakelijkheidsstelling.
 • Inschakeling advocaat Voorbeeld: de wederpartij volhardt in de schadeclaim, ook nadat u deze hebt aangevochten.

Onze advocaten zijn gespecialiseerd in overeenkomsten- en aansprakelijkheidsrecht en werken voor een transparant en gunstig tarief. Op die manier bent u verzekerd van de rechtsbijstand die u nodig hebt.

Neem contact op met de ZoefZoef Juridische Intakebalie voor een gratis intakegesprek. Mocht het inschakelen van een advocaat nodig zijn, dan zoeken onze juristen voor u naar een bij ZoefZoef aangesloten advocaat. De Intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Rechtsbijstandsverzekering? Vrije advocaatkeuze!

Hebt u een rechtsbijstandsverzekering? Ook dan kunt u contact met ons opnemen. U hebt immers ook dan een vrije advocaatkeuze. Lees hier meer over de rechtsbijstandsverzekering en de vrije advocaatkeuze.

PLATFORM is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 50 kantoren vormen samen het PLATFORM Advocatennetwerk.

Komt u er zelf niet uit? Onze juristen helpen u graag!

 • Advies over keuze juiste document (gratis)
 • Hulp bij het opstellen van het document (vanaf € 65,-)
 • Controleren van de brief of overeenkomst (vanaf € 65,-)
Juridisch conflict? Bel ons nu:
088 – 374 79 77
Intake via WhatsApp
06 23 23 23 12

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-20:00 uur
12:00-16:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

[contact-form-7 id="109"]
Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.

Shop nu juridische oplossingen of advies

Download kant en klare overeenkomsten, bezwaarschriften of andere juridische documenten. Verwijder of voeg onderdelen toe om het document toe te passen op uw situatie.

Komt u er niet uit met deze kant en klare oplossingen? Schakel dan een gespecialiseerde advocaat in om uw document op maat te laten opstellen. Of bel of mail kosteloos met de intakebalie voor eerstelijns advies.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • ZoefZoef Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk rondom mobiliteit en verkeer van Nederland met 20 advocaten

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De ZoefZoef-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

In totaal hebben 20 advocaten en 7 kantoren zich bij ons aangesloten. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het ZoefZoef Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Naarden, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.