Uw rechten binnen het toerisme en op vakantie

De toerismesector floreert, zeker als de economie op stoom is. Het is een ontzettend leuke branche, maar door toenemende wet- en regelgeving en de grote afhankelijkheid van seizoenen ook onzeker en uitdagend. Denk aan het nieuwe verhuurconcept Airbnb of de wat meer traditionele vormen van “op vakantie gaan”. Hebt u een probleem en wilt u dit probleem juridisch aanvechten? Schakel ZoefZoef in! ZoefZoef is gespecialiseerd in het toerisme- en vakantierecht.

 

Verhuurt u uw woning via Airbnb en ondervindt u problemen met uw huurder of bent u gaan verhuren zonder toestemming? Of hebt u een conflict met uw reisorganisatie of de luchtvaartmaatschappij? In welke situatie u ook zit binnen de toerismesector, ZoefZoef is het juridische mobiliteitsplatform van Nederland met een groot netwerk aan advocaten en juristen die u in ieder vraagstuk kunnen adviseren.

Verhuur via Airbnb

Uw woning verhuren via Airbnb kan een lucratieve business zijn. Met de groei van deze markt neemt echter ook de regelgeving flink toe. Zo moeten de woningcorporatie of VVE en hypotheekverstrekker van tevoren akkoord gaan met uw plannen als verhuurder. Wilt u gaan starten met uw verhuurbusiness? Of bent u al gaan verhuren, maar hebt u dit gedaan zonder toestemming en wordt u hier nu op aangesproken? Onderneem actie en vraag ZoefZoef om juridisch advies.

Gaan er tijdens de verhuur zaken mis en wilt u als verhuurder hier tegen op treden? Verstandig!  Zo mogen er niet meer dan 4 mensen verblijven in de woning en mag er geen schade worden aangericht of overlast aan omwonenden worden bezorgd. Speelt er een soortgelijke situatie bij u? Neem dan contact op met de ZoefZoef Juridische Intakebalie. Lees hier meer over de verhuur via Airbnb.

Een juridisch conflict op vakantie in het buitenland… en nu?

Conflict met uw reisorganisatie
Niets is zo vervelend als met uw gezin of vrienden aankomen op uw vakantiebestemming en er achter komen dat het hotel overboekt is of dat de faciliteiten beneden verwachting zijn. Dit zorgt niet alleen voor minder vakantievreugde, maar ook voor een financiële aderlating: u krijgt immers niet waar u voor hebt betaald. Laat u niet ondersneeuwen door de arrogantie van grote reisorganisaties en stel de reisorganisatie aansprakelijk. Er is immers sprake van wanprestatie! Maak gebruik van onze Doe Het Zelf-brieven, waarin u verzoekt om een schadevergoeding.

Problemen met de autoverhuurder? ZoefZoef helpt!
Een auto huren op vakantie: ideaal! Toch zijn er veel autoverhuurders die ongemerkt misbruik proberen te maken van toeristen die bij conflicten vaak eieren voor hun geld kiezen. Immers, in een ander land met een ander rechtssysteem voel je dat je al snel de schijn tegen hebt. Denk aan het niet teruggeven van de borg omdat er schade zou zijn veroorzaakt aan de auto. Trap er niet in en neem contact op met ZoefZoef! We geven u juridisch advies afgestemd op uw specifieke situatie in het vakantieland. Lees hier meer.

Ik werk in het toerisme en heb een probleem met mijn werkgever

Werken binnen het toerisme is ontzettend leuk en uitdagend, maar door de grote seizoenswisselingen ook erg onzeker. Het is daarom belangrijk dat u goede contractuele afspraken maakt met uw werkgever. Wilt u gaan werken in het toerisme als barman, animateur of in een andere functie? Laat uw arbeidsovereenkomst checken door ZoefZoef zodat u toekomstige verrassingen voorkomt.

Is uw werkgever van plan u te ontslaan? Of bent u ziek? Als werknemer hebt u een aantal belangrijke rechten die een werkgever dient te respecteren. Onze advocaten van ZoefZoef zijn gespecialiseerd in het arbeidsrecht binnen de toerismesector. Lees hier meer.

Problemen met de vlucht! Wat kan ik doen?

Als u een vliegvakantie boekt naar de Canarische Eilanden of een andere bestemming, gaat u er vanuit dat het vliegtuig volgens schema vertrekt. Wat kunt u ondernemen als de vlucht veel later dan gepland vertrekt? Meer dan u denkt!  Stel met behulp van onze Doe Het Zelf-brief een verzoek aan de luchtvaartmaatschappij op voor een schadevergoeding. Weigert de luchtvaartmaatschappij stug water bij de wijn te doen en keert het geen schadevergoeding uit Lees hier meer of win direct juridisch advies in bij ZoefZoef. Neem nu contact op met ons.

Neem contact op met ZoefZoef!

ZoefZoef is gespecialiseerd in het toerisme- en vakantierecht. Juist op dit gebied speelt recht een ontzettend grote rol. We bieden onze diensten op drie manieren aan, zodat u die rechtsbijstand krijgt waar u op een bepaald moment behoefte aan hebt:

 • Doe Het Zelf Voorbeeld: stel eenvoudig een verzoek tot schadevergoeding op vanwege ernstige vertraging van uw vlucht.
 • Juridisch advies Voorbeeld: advies over een conflict met uw werkgever.
 • Inschakeling advocaat Voorbeeld: juridische bijstand tijdens een procedure bij de rechtbank.

Onze advocaten zijn gespecialiseerd in het toerisme- en vakantierecht en werken voor een transparant en gunstig tarief. Op die manier bent u verzekerd van de rechtsbijstand die u nodig hebt.

Neem contact op met de ZoefZoef Juridische Intakebalie voor een gratis intakegesprek. Mocht het inschakelen van een advocaat nodig zijn, dan zoeken onze juristen voor u naar een bij ZoefZoef aangesloten advocaat. De Intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Rechtsbijstandsverzekering? Vrije advocaatkeuze!

Hebt u een rechtsbijstandsverzekering? Ook dan kunt u contact met ons opnemen. U hebt immers ook dan een vrije advocaatkeuze. Lees hier meer over de rechtsbijstandsverzekering en de vrije advocaatkeuze.

PLATFORM is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 50 kantoren vormen samen het PLATFORM Advocatennetwerk.

Komt u er zelf niet uit? Onze juristen helpen u graag!

 • Advies over keuze juiste document (gratis)
 • Hulp bij het opstellen van het document (vanaf € 65,-)
 • Controleren van de brief of overeenkomst (vanaf € 65,-)
Juridisch conflict? Bel ons nu:
088 – 374 79 77
Intake via WhatsApp
06 23 23 23 12

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-20:00 uur
12:00-16:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

[contact-form-7 id="109"]
Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.

Shop nu juridische oplossingen of advies

Download kant en klare overeenkomsten, bezwaarschriften of andere juridische documenten. Verwijder of voeg onderdelen toe om het document toe te passen op uw situatie.

Komt u er niet uit met deze kant en klare oplossingen? Schakel dan een gespecialiseerde advocaat in om uw document op maat te laten opstellen. Of bel of mail kosteloos met de intakebalie voor eerstelijns advies.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • ZoefZoef Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk rondom mobiliteit en verkeer van Nederland met 20 advocaten

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De ZoefZoef-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

In totaal hebben 20 advocaten en 7 kantoren zich bij ons aangesloten. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het ZoefZoef Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Naarden, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.