Een garage die fouten maakt: wat doet u eraan?

Uw auto is uw alles: u vertrouwt hem niet zomaar toe aan de eerste de beste. Voor de jaarlijkse onderhoudsbeurt en APK-keuring brengt u uw auto daarom alleen bij een professioneel garagebedrijf, bijvoorbeeld een garage die bij de BOVAG is aangesloten. Toch blijft ook dit mensenwerk en zien we regelmatig dat ook garagebedrijven fouten maken. Maak werk van de schade en schakel ZoefZoef in: we dwingen voor u een schadevergoeding en/of een reparatie af.

 

Heeft uw auto onlangs een onderhoudsbeurt of APK-keuring gehad en is er door een verkeerde reparatie of juist het nalaten hiervan schade ontstaan aan uw auto? Onderneem dan actie!  Denk aan het niet vervangen van de distributieriem terwijl dit wel had gemoeten. Gevolg: schade aan de motor. Niet alleen de veiligheid van u en uw medepassagiers komt hierdoor in het gedrang, ook de verkoopwaarde van uw auto kan hierdoor drastisch dalen.

ZoefZoef is gespecialiseerd in aansprakelijkheidsrecht en maakt voor u werk van een schadevergoeding. Ook kunnen we het garagebedrijf verzoeken het onderhoud alsnog op een juiste wijze uit te voeren.  Het gaat vaak om forse bedragen, laat u daarom juridisch goed adviseren!

Uw situatie

Een garagebedrijf moet zijn werk natuurlijk juist en volledig uitvoeren. Is dit niet het geval? Dan komt de garage haar verplichting niet na. Wanneer is dat het geval?

De garage heeft iets gedaan, maar verkeerd:

 • een onderdeel onjuist of onvolledig gerepareerd;
 • het in een verkeerde kleur overspuiten van de auto.

Voorbeeld: de garage moet de versnellingsbak repareren. De versnellingsbak bestaat uit een aantal onderdelen. De garage repareert alle onderdelen, behalve de tandwielen, terwijl dit hard nodig was! Voor de schade die de versleten tandwielen veroorzaken is het garagebedrijf aansprakelijk.  

Lees hier meer over fouten van de garage doordat ze actief, maar verkeerd handelen.

De garage heeft nagelaten iets te doen, dat wel had gemoeten. Denk hierbij aan het vervangen van defecte onderdelen.

Voorbeeld: de garage voert een onderhoudsbeurt uit van een Audi A5. De medewerker van het garagebedrijf vergeet de versleten remschijven en schokbrekers te vervangen. Als dit tot problemen op de weg leidt (bijvoorbeeld door een ongeluk) kan het garagebedrijf aansprakelijk worden gesteld.

Lees hier meer over fouten van de garage doordat ze niet handelen, terwijl ze dit wel hadden moeten doen.

Welke schade?

De meest voorkomende schade is materieel van aard. Denk hierbij aan de kosten ter vervanging van het niet-gerepareerde materiaal en de kosten van het herstel van omliggende onderdelen (voorbeeld: als de distributieriem breekt leidt dit onherroepelijk tot schade aan de motor).

Andere vorm van schade:

 • Waardevermindering van uw auto
 • Letselschade
 • Medische schade (vergoeding medische kosten)
 • Immateriële schade (reputatieschade, smartengeld

Kosten vervangende auto
Moet er een vervangende auto worden geregeld door u? Dit brengt extra kosten met zich mee. Ook dit is schade die vergoed moet worden door het garagebedrijf!

Is de garage aansprakelijk?

Als een garage iets niet doet of iets niet goed doet, komt zij haar overeenkomst met u niet na. Dit betekent dat de garage verzocht kan worden om alsnog haar verplichtingen na te komen. Werkt de garage niet mee? Of is er inmiddels schade ontstaan door de fout van de garage? De garage dient de schade in beginsel te vergoeden. Zorg ervoor dat u juridisch advies inwint: aansprakelijkheidsrecht is complexe materie. Hebt u schade en wilt u het garagebedrijf aansprakelijk stellen? Laat u juridisch adviseren door ZoefZoef.

Hoe krijg ik mijn schade vergoed?

Komt de garage haar overeenkomst met u niet na? Stel het garagebedrijf schriftelijk in gebreke. Gebruik hiervoor onze Doet Het Zelf-brieven, die u eenvoudig zelf op maat kunt maken.

Weigert de garage mee te werken? Schakel ZoefZoef in: we zijn hét juridische mobiliteitsplatform van Nederland. Onze juristen adviseren u graag over uw mogelijkheden. Op die manier vergroot u de kans op volledige vergoeding van de ontstane schade. Wilt u het garagebedrijf aansprakelijk stellen? Neem contact op met de ZoefZoef Juridische Intakebalie en laat u adviseren door onze juristen.

Neem contact op met ZoefZoef!

ZoefZoef is gespecialiseerd in aansprakelijkheidsrecht. Binnen de mobiliteitsbranche, waaronder de garagebedrijven, speelt aansprakelijkheid een centrale rol waarbij het kan gaan om forse bedragen. ZoefZoef ondersteunt u op drie manieren, zodat u die rechtsbijstand krijgt waar u op een bepaald moment behoefte aan hebt:

 • Doe Het Zelf Voorbeeld: stel eenvoudig zelf een brief op maat op, waarin u het garagebedrijf aansprakelijk stelt en om een schadevergoeding verzoekt.
 • Juridisch advies Voorbeeld: advies in de situatie waarbij het garagebedrijf aansprakelijkheid weigert te erkennen en schade niet wil vergoeden.
 • Inschakeling advocaat Voorbeeld: juridische bijstand tijdens een procedure bij de rechtbank.

Onze advocaten zijn gespecialiseerd in het aansprakelijkheidsrecht en werken voor een transparant en gunstig tarief. Op die manier bent u verzekerd van de rechtsbijstand die u nodig hebt.

Neem contact op met de ZoefZoef Juridische Intakebalie voor een gratis intakegesprek. Mocht het inschakelen van een advocaat nodig zijn, dan zoeken onze juristen voor u naar een bij ZoefZoef aangesloten advocaat. De Intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Rechtsbijstandsverzekering? Vrije advocaatkeuze!

Hebt u een rechtsbijstandsverzekering? Ook dan kunt u contact met ons opnemen. U hebt immers ook dan een vrije advocaatkeuze. Lees hier meer over de rechtsbijstandsverzekering en de vrije advocaatkeuze.

PLATFORM is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 50 kantoren vormen samen het PLATFORM Advocatennetwerk.

Komt u er zelf niet uit? Onze juristen helpen u graag!

 • Advies over keuze juiste document (gratis)
 • Hulp bij het opstellen van het document (vanaf € 65,-)
 • Controleren van de brief of overeenkomst (vanaf € 65,-)
Juridisch conflict? Bel ons nu:
088 – 374 79 77
Intake via WhatsApp
06 23 23 23 12

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-20:00 uur
12:00-16:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

[contact-form-7 id="109"]
Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.

Shop nu juridische oplossingen of advies

Download kant en klare overeenkomsten, bezwaarschriften of andere juridische documenten. Verwijder of voeg onderdelen toe om het document toe te passen op uw situatie.

Komt u er niet uit met deze kant en klare oplossingen? Schakel dan een gespecialiseerde advocaat in om uw document op maat te laten opstellen. Of bel of mail kosteloos met de intakebalie voor eerstelijns advies.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • ZoefZoef Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk rondom mobiliteit en verkeer van Nederland met 20 advocaten

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De ZoefZoef-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

In totaal hebben 20 advocaten en 7 kantoren zich bij ons aangesloten. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het ZoefZoef Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Naarden, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.