Schade door kinderen of huisdieren

Iemand hoeft niet altijd zelf onrechtmatig te hebben gehandeld om toch aansprakelijk te zijn voor ontstane schade. Als iemand kinderen of huisdieren heeft die schade veroorzaken aan andermans eigendommen (denk aan schade aan een auto, scooter of elektrische fiets) kan hij daarvoor zelf aansprakelijk worden gesteld. Dit betekent ook dat hij zelf de schadevergoeding dient te betalen. Met een juridische term noemen we dit “kwalitatieve aansprakelijkheid”. Laat u adviseren door ZoefZoef en laat geen geld liggen!

 

Hebt u schade door kinderen of huisdieren van anderen? Bijvoorbeeld omdat de kinderen van uw buurman op straat aan het voetballen waren en daarbij de bal tegen uw auto schopten? Dan is het verstandig u goed te laten adviseren door een jurist van ZoefZoef. Onze juristen kunnen u advies geven over de stappen die u kunt zetten: van het schrijven van een brief aan uw buurman waarin u verzoekt om een schadevergoeding tot, wanneer hij niet meewerkt, juridische bijstand in een gerechtelijke procedure. Neem contact op met ZoefZoef voor een gratis telefonisch intakegesprek met onze juristen.

Kinderen en schade

Als kinderen onder de 14 jaar schade veroorzaken, zijn het de ouders die hiervoor aansprakelijk kunnen worden gesteld.

Voorbeeld: het 10-jarige kind van uw buurman is op straat aan het voetballen met zijn vriendjes. Per ongeluk schopt uw kind de bal tegen uw auto. Gevolg: een flinke deuk! Uw buurman is schadeplichtig omdat zijn kind nog geen 14 is.

Hebt u te maken met een soortgelijke situatie en wilt u iemand aansprakelijk stellen? Neem dan contact op met ZoefZoef voor een gratis telefonisch intakegesprek met onze juristen.

Huisdieren en schade

Als bezitter van een huisdier is iemand aansprakelijk voor de ontstane schade als dit huisdier uit eigen beweging de schade heeft veroorzaakt (dat wil zeggen: als de gedraging niet door de bezitter is “uitgelokt”). Is dat wel het geval, dan is er in beginsel sprake van een onrechtmatige daad. Immers, dan is het de “bezitter” die onrechtmatig handelt.

Voorbeeld: de hond van uw buurvrouw die opeens “vanuit het niets” enthousiast tegen uw nieuwe auto opspringt en daarmee zorgt voor behoorlijke krassen.

Hebt u te maken met een soortgelijke situatie en wilt u iemand aansprakelijk stellen? Neem dan contact op met ZoefZoef voor een gratis telefonisch intakegesprek met onze juristen.

Uw schadeclaim

Onze juristen van ZoefZoef zien in de praktijk dat er vaak (per ongeluk) schade wordt toegebracht aan  vervoermiddelen door kinderen of huisdieren. Gelukkig biedt een aansprakelijkheidsverzekering (“de WA-verzekering”) met gezinsdekking dan uitkomst: de meeste schade wordt hiermee wel gedekt. Als iemand geen aansprakelijkheidsverzekering heeft, of een aansprakelijkheidsverzekering zonder gezinsdekking, dient hij het bedrag uiteindelijk zelf te betalen. Soms lukt dit echter niet.

Hebt u met zo’n situatie te maken? De advocaten van ZoefZoef staan u graag bij. Onze advocaten nemen de correspondentie met de wederpartij over en proberen tot een oplossing te komen. Hebt u een schadeclaim ingediend, maar is hier een conflict over ontstaan, of kan er niet betaald worden door de wederpartij? Neem dan contact op met ZoefZoef voor een gratis telefonisch intakegesprek met onze juristen.

Neem contact op met de ZoefZoef Juridische Intakebalie

ZoefZoef is gespecialiseerd in aansprakelijkheidsrecht. We bieden onze diensten op drie manieren aan, zodat u krijgt waar u op een bepaald moment behoefte aan hebt:

 • Doe Het Zelf Hier vindt u allerlei juridische brieven en overeenkomsten die u zelf eenvoudig op maat kunt opstellen.
 • Juridisch advies Voorbeeld: advies over een schadeclaim.
 • Inschakeling advocaat Voorbeeld: de wederpartij weigert aansprakelijkheid te erkennen.

Onze advocaten zijn gespecialiseerd in aansprakelijkheidsrecht en werken voor een transparant en gunstig tarief. Op die manier bent u verzekerd van de rechtsbijstand die u nodig hebt.

Neem contact op met de ZoefZoef Juridische Intakebalie voor een gratis intakegesprek. Mocht het inschakelen van een advocaat nodig zijn, dan zoeken onze juristen voor u naar een bij ZoefZoef aangesloten advocaat. De Intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Rechtsbijstandsverzekering? Vrije advocaatkeuze!

Hebt u een rechtsbijstandsverzekering? Ook dan kunt u contact met ons opnemen. U hebt immers ook dan een vrije advocaatkeuze. Lees hier meer over de rechtsbijstandsverzekering en de vrije advocaatkeuze.

PLATFORM is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 50 kantoren vormen samen het PLATFORM Advocatennetwerk.

Bel nu voor advies:

Gratis intakegesprek

[contact-form-7 id="109"]
Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • ZoefZoef Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk rondom mobiliteit en verkeer van Nederland met 20 advocaten

Komt u er zelf niet uit? Onze juristen helpen u graag!

 • Advies over keuze juiste document (gratis)
 • Hulp bij het opstellen van het document (vanaf € 65,-)
 • Controleren van de brief of overeenkomst (vanaf € 65,-)
Juridisch conflict? Bel ons nu:
088 – 374 79 77
Intake via WhatsApp
06 - 21 29 20 19

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-20:00 uur
12:00-16:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

[contact-form-7 id="109"]
Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.

Shop nu juridische oplossingen of advies

Download kant en klare overeenkomsten, bezwaarschriften of andere juridische documenten. Verwijder of voeg onderdelen toe om het document toe te passen op uw situatie.

Komt u er niet uit met deze kant en klare oplossingen? Schakel dan een gespecialiseerde advocaat in om uw document op maat te laten opstellen. Of bel of mail kosteloos met de intakebalie voor eerstelijns advies.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • ZoefZoef Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk rondom mobiliteit en verkeer van Nederland met 20 advocaten

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De ZoefZoef-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

In totaal hebben 20 advocaten en 7 kantoren zich bij ons aangesloten. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het ZoefZoef Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Naarden, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.