U hebt schade door iemand anders, en nu?

Als iemand aansprakelijk is voor het ontstaan van uw schade, betekent dit dat de wederpartij deze schade in principe ook aan u dient te vergoeden. Bij lichte en eenvoudige schade vindt de afhandeling over het algemeen in goed overleg met de wederpartij plaats, maar bij zwaardere of meer complexe schade is dit anders. Er kan dan een conflict ontstaan met de wederpartij. Schakel ZoefZoef in voor juridische bijstand: laat uw kans om de schade vergoed te krijgen niet onbenut!

 

ZoefZoef is gespecialiseerd in aansprakelijkheidsrecht. Onder andere in het verkeer hebben we veel te maken met aansprakelijkheidsrecht. Denk aan situaties waarbij er een ongeval veroorzaakt wordt en er hierdoor schade ontstaat. De vraag of iemand aansprakelijk is hangt af van zijn gedragingen en de omstandigheden waarbinnen die gedragingen plaatsvonden. Aansprakelijkheid is complexe materie en kan gaan om forse bedragen: laat u daarom juridisch goed adviseren!

Wanneer is iemand aansprakelijk?

Als iemand onrechtmatig handelt en de handeling hem kan worden toegerekend, leidt dit tot aansprakelijkheid. Een gevolg van aansprakelijkheid kan zijn dat iemand veroorzaakte schade moet vergoeden: de schadevergoeding.

Voorbeeld: iemand veroorzaakt als automobilist een ongeluk waarbij u letselschade oploopt (whiplash). Hierdoor kan u zeker twee maanden uw werkzaamheden als ZZP’er niet uitvoeren. Daarnaast is uw auto aan de achterkant beschadigd en moet deze uitgedeukt en opnieuw gespoten worden. U baalt ontzettend. Kunt u de automobilist aansprakelijk stellen en de schade laten vergoeden? Ja, dat kan zeker!

Moet de schade worden vergoed?

Als iemand schade veroorzaakt zal hij deze in beginsel moeten vergoeden. Dit is niet het geval als het handelen hem niet kan worden verweten. Bij schade kunt u denken aan:

 • letselschade;
 • medische schade (vergoeding medische kosten);
 • materiële schade (bijvoorbeeld aan een auto door veroorzaken van een aanrijding);
 • immateriële schade (reputatieschade, smartengeld).

In bovenstaand voorbeeld is er materiële schade (reparatiekosten van de auto), economische schade (derving inkomsten) en letselschade (medische behandeling whiplash). In beginsel zal de wederpartij deze schade moeten vergoeden.

Hoe stel ik iemand aansprakelijk?

In niet alle gevallen is aansprakelijkheid zo duidelijk als in bovenstaand voorbeeld. Er zijn complexe situaties denkbaar waarbij iemands aansprakelijkheid minder evident is. Als u iemand aansprakelijk wilt stellen is het verstandig juridisch advies in te winnen. Op die manier vergroot u de kans op volledige vergoeding van de ontstane schade.

Kan iemand de schadevergoeding niet betalen?

Gelukkig biedt een aansprakelijkheidsverzekering (“de WA-verzekering”) bij het veroorzaken van schade uitkomst: de meeste schade wordt hiermee wel gedekt. Echter, als iemand geen aansprakelijkheidsverzekering heeft, of een aansprakelijkheidsverzekering zonder gezinsdekking, dient hij het bedrag uiteindelijk zelf te betalen. Soms lukt dit echter niet.

Hebt u met zo’n situatie te maken? De advocaten van ZoefZoef staan u graag bij. Onze advocaten nemen de correspondentie met de wederpartij over en proberen tot een oplossing te komen.

Neem contact op met ZoefZoef!

ZoefZoef is gespecialiseerd in aansprakelijkheidsrecht. Onder andere in het verkeer speelt aansprakelijkheidsrecht een grote rol. We bieden onze diensten op drie manieren aan, zodat u die rechtsbijstand krijgt waar u op een bepaald moment behoefte aan hebt:

 • Doe Het Zelf  Voorbeeld: stel eenvoudig een brief op maat op, waarin u iemand aansprakelijk stelt en een schadevergoeding verzoekt.
 • Juridisch advies Voorbeeld: advies in de situatie waarbij de tegenpartij weigert aansprakelijkheid te erkennen en de schade te vergoeden.
 • Inschakeling advocaat Voorbeeld: juridische bijstand tijdens een procedure bij de rechtbank.

Onze advocaten zijn gespecialiseerd in het aansprakelijkheidsrecht en werken voor een transparant en gunstig tarief. Op die manier bent u verzekerd van de rechtsbijstand die u nodig hebt.

Neem contact op met de ZoefZoef Juridische Intakebalie voor een gratis intakegesprek. Mocht het inschakelen van een advocaat nodig zijn, dan zoeken onze juristen voor u naar een bij ZoefZoef aangesloten advocaat. De Intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Rechtsbijstandsverzekering? Vrije advocaatkeuze!

Hebt u een rechtsbijstandsverzekering? Ook dan kunt u contact met ons opnemen. U hebt immers ook dan een vrije advocaatkeuze. Lees hier meer over de rechtsbijstandsverzekering en de vrije advocaatkeuze.

PLATFORM is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 50 kantoren vormen samen het PLATFORM Advocatennetwerk.

Bel nu voor advies:

Gratis intakegesprek

[contact-form-7 id="109"]
Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • ZoefZoef Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk rondom mobiliteit en verkeer van Nederland met 20 advocaten

Komt u er zelf niet uit? Onze juristen helpen u graag!

 • Advies over keuze juiste document (gratis)
 • Hulp bij het opstellen van het document (vanaf € 65,-)
 • Controleren van de brief of overeenkomst (vanaf € 65,-)
Juridisch conflict? Bel ons nu:
088 – 374 79 77
Intake via WhatsApp
06 - 21 29 20 19

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-20:00 uur
12:00-16:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

[contact-form-7 id="109"]
Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.

Shop nu juridische oplossingen of advies

Download kant en klare overeenkomsten, bezwaarschriften of andere juridische documenten. Verwijder of voeg onderdelen toe om het document toe te passen op uw situatie.

Komt u er niet uit met deze kant en klare oplossingen? Schakel dan een gespecialiseerde advocaat in om uw document op maat te laten opstellen. Of bel of mail kosteloos met de intakebalie voor eerstelijns advies.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • ZoefZoef Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk rondom mobiliteit en verkeer van Nederland met 20 advocaten

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De ZoefZoef-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

In totaal hebben 20 advocaten en 7 kantoren zich bij ons aangesloten. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het ZoefZoef Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Naarden, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.