Waarom heb ik het nodig?

Heeft u een vlucht gemaakt en bent u niet tevreden over de dienstverlening van de luchtvaartmaatschappij, dan kunt u een klacht indienen. Voorbeelden zijn ondeskundig of onbeleefd personeel, slechte voorzieningen (bijvoorbeeld weinig beenruimte) of het onterecht moeten inchecken van handbagage. Met deze klachtenbrief geeft u een goede omschrijving van uw klacht. Afhankelijk van de klacht kan de luchtvaartmaatschappij u tegemoet komen.


Belangrijke aandachtspunten

 • Deze brief is bedoeld voor klachten over de dienstverlening van de luchtvaartmaatschappij. Wil u een claim indienen vanwege vertraging, annulering of overboeking van uw vlucht, dan kiest u voor het document
  “Verzoek vergoeding bij luchtvaartmaatschappij”.
 • Wij adviseren u de klachtenbrief zo snel mogelijk per aangetekende post naar de luchtvaartmaatschappij te sturen.
 • U moet de luchtvaartmaatschappij een redelijk termijn geven om te reageren.

Verder advies

Leg uw klacht duidelijk uit en probeer er met de luchtvaartmaatschappij uit te komen. Reageert de luchtvaartmaatschappij niet of niet voldoende en wilt u verdere stappen ondernemen, dan kunt u een klacht indienen bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). De ILT is de bevoegde instantie voor alle vluchten vanuit Nederland en voor vluchten met EU luchtvaartmaatschappijen die van buiten de EU naar Nederland vliegen. Gebruik voor een klacht bij de ILT het klachtenformulier op hun website. Heeft u nog vragen, of komt u er onderling niet uit, dan kunt u ons gerust bellen.


Direct starten

Extra voordelen bij Omnius doe-het-zelf

Veel meer dan het downloaden van een Word document

Online tekenen

Digitale handtekening

 • Bij ons is het mogelijk om contracten
 • digitaal te ondertekenen. Dit gebeurt
 • veilig en eenvoudig op ons online platform.
Digitale kluis

Digitale kluis

 • Al uw vertrouwelijke documenten
 • veilig en overzichtelijk bewaren
 • en beheren.
Ontvang notificaties

Ontvang notificaties

 • Ontvang tijdig notificaties indien
 • contracten gaan verlopen of moeten worden
 • gewijzigd wegens nieuwe wetgeving

Hoe het werkt

In een handomdraai elk gewenst document op maat maken!

 1. Kies het juiste document

  dit kan een 'boze' brief of overeenkomst zijn. Staat uw document er niet tussen? Neem dan contact op met onze helpdesk. Zij kunnen het gewenste document voor u op maat maken.
 2. Maak uw document op maat

  Iedereen kan met behulp van onze 'slimme' software stap-voor-stap een juridisch document op maat maken. Onze vragen en toelichtingen zijn allemaal in begrijpelijk Nederlands. Mocht het toch niet lukken, geen probleem. Onze medewerkers staan voor u klaar.
 3. Maak een Omnilegal account en betaal u via iDEAL

  Na afronding van de vragen maakt u een OmniLegal account aan en betaald u via iDEAL het bedrijg inclusief btw. Zodra de betaling is ontvangen, kunt u het document downloaden in PDF of in Word formaat, opslaan met uw eigen account, opnieuw bewerken en - indien gewenst - digitaal laten ondertekenen.

Twijfelt u toch?

Laat het document controleren of volledig op maat maken. Wij helpen u graag. Neem daarvoor contact op met onze helpdesk

Komt u er zelf niet uit?


Onze juristen helpen u graag
 • 088 - 374 79 77
  Hulp bij Doe Het Zelf

 • Direct contact

  Trusted partners ZoefZoef Doe-het-zelf


  Trusted partners

  Shop nu juridische oplossingen of advies

  Download kant en klare overeenkomsten, bezwaarschriften of andere juridische documenten. Verwijder of voeg onderdelen toe om het document toe te passen op uw situatie.

  Komt u er niet uit met deze kant en klare oplossingen? Schakel dan een gespecialiseerde advocaat in om uw document op maat te laten opstellen. Of bel of mail kosteloos met de intakebalie voor eerstelijns advies.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • ZoefZoef Keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk rondom mobiliteit en verkeer van Nederland met 20 advocaten

  Over ons

  Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De ZoefZoef-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

  In totaal hebben 20 advocaten en 7 kantoren zich bij ons aangesloten. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het ZoefZoef Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Naarden, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.