Wanprestatie: “als de verkoper niet dat wat is afgesproken…”!

Mobiliteit is ontzettend van belang. Immers, door ons te verplaatsen kunnen we geld verdienen, op vakantie en naar familie. Dit alles kan in gevaar komen als u na aanschaf van uw auto, scooter of ander vervoermiddel merkt dat deze niet bij u is afgeleverd zoals van tevoren is afgesproken met de verkoper. ZoefZoef weet welke juridische stappen u kunt zetten om uw recht te halen!

 

Wat is wanprestatie?

Het is een lastige juridische term, maar wanprestatie houdt simpel gezegd de situatie in waarbij iemand niet doet wat er is afgesproken.

Voorbeeld: u koopt een tweedehands scooter voor uw 16-jarige zoon. Dit doet u bij een goed aangeschreven bedrijf bij u in het centrum. De verkoper vertelt dat de scooter ooit kort gebruikt is door een gepensioneerde meneer, maar verder zo goed als nieuw is. U betaalt € 1.495,- waarna uw zoon blij wegrijdt met de scooter. Maar wat blijkt? Er is van alles mis met de scooter. Er is geknoeid met de kilometerstand, er zijn problemen met de cilinder en de schokbrekers en het windscherm laat al snel los. Terug naar de verkoper!

Wat kunt u als koper doen aan wanprestatie?

Veel! We raden u aan direct actie te ondernemen en niet langer te wachten. Immers, de veiligheid is in het gedrang. Daarnaast kan het in dit soort situaties gaan om forse bedragen. In bovenstaand voorbeeld kon u er als koper vanuit gaan dat de scooter deugdelijk geleverd zou worden. Allereerst moet u de verkoper in gebreke stellen. In uw verzoek vraagt u de verkoper om:

 • alsnog een juiste nakoming met het vergoeden van evt. schade;
 • een vervangende schadevergoeding (bijvoorbeeld een geldbedrag ter waarde van de scooter, als er geen nieuwe meer geleverd kan worden).

In sommige gevallen kunt u ook de overeenkomst in z’n geheel ontbinden wegens wanprestatie. Hebt u nog niet de volledige verkoopsom betaald? Dan kunt u deze betalingsverplichting mogelijk ook opschorten totdat de verkoper over de brug is gekomen met een oplossing voor de gebreken.

ZoefZoef adviseert op basis van uw specifieke situatie!

Welke actie voor u het meest passend is, is geheel afhankelijk van uw situatie. De juristen van ZoefZoef weten welke maatregelen passend zijn bij een specifieke situatie en adviseren u graag.

ZoefZoef helpt u weer op weg, neem contact op met ons!

ZoefZoef merkt een enorme toename in het aantal elektrische fietsen en scooters, nieuw en tweedehands. Hiermee stijgt ook het aantal problemen na aanschaf. We zijn gespecialiseerd in het contractenrecht binnen de mobiliteitsbranche. We bieden onze diensten op drie manieren aan, zodat u krijgt waar u op een bepaald moment behoefte aan hebt:

 • Doe Het Zelf Voorbeeld: stel eenvoudig zelf een verzoek op maat op, waarin u de verkoper in gebreke stelt en verzoekt om alsnog de overeenkomst na te komen.
 • Juridisch advies Voorbeeld: advies wanneer de verkoper weigert de wanprestatie te erkennen.
 • Inschakeling advocaat Voorbeeld: juridische bijstand wanneer uw zaak voor de rechter komt.

Onze advocaten zijn gespecialiseerd in contractenrecht en werken voor een transparant en gunstig tarief. Op die manier bent u verzekerd van de rechtsbijstand die u nodig hebt.

Neem contact op met de ZoefZoef Juridische Intakebalie voor een gratis intakegesprek. Mocht het inschakelen van een advocaat nodig zijn, dan zoeken onze juristen voor u naar een bij ZoefZoef aangesloten advocaat. De Intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Rechtsbijstandsverzekering? Vrije advocaatkeuze!

Hebt u een rechtsbijstandsverzekering? Ook dan kunt u contact met ons opnemen. U hebt immers ook dan een vrije advocaatkeuze. Lees hier meer over de rechtsbijstandsverzekering en de vrije advocaatkeuze.

PLATFORM is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 50 kantoren vormen samen het PLATFORM Advocatennetwerk.

Bel nu voor advies:

Gratis intakegesprek

[contact-form-7 id="109"]
Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • ZoefZoef Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk rondom mobiliteit en verkeer van Nederland met 20 advocaten

Komt u er zelf niet uit? Onze juristen helpen u graag!

 • Advies over keuze juiste document (gratis)
 • Hulp bij het opstellen van het document (vanaf € 65,-)
 • Controleren van de brief of overeenkomst (vanaf € 65,-)
Juridisch conflict? Bel ons nu:
088 – 374 79 77
Intake via WhatsApp
06 - 21 29 20 19

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-20:00 uur
12:00-16:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

[contact-form-7 id="109"]
Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.

Shop nu juridische oplossingen of advies

Download kant en klare overeenkomsten, bezwaarschriften of andere juridische documenten. Verwijder of voeg onderdelen toe om het document toe te passen op uw situatie.

Komt u er niet uit met deze kant en klare oplossingen? Schakel dan een gespecialiseerde advocaat in om uw document op maat te laten opstellen. Of bel of mail kosteloos met de intakebalie voor eerstelijns advies.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • ZoefZoef Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk rondom mobiliteit en verkeer van Nederland met 20 advocaten

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De ZoefZoef-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

In totaal hebben 20 advocaten en 7 kantoren zich bij ons aangesloten. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het ZoefZoef Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Naarden, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.