Gelukkig hebben we de garantie nog… Toch?

Of het nu privé of zakelijk is: uw auto, fiets of welk vervoermiddel dan ook brengt u overal naar toe. Bij de aankoop let u natuurlijk heel nauwkeurig op de staat van – bijvoorbeeld – de auto in relatie tot de prijs die u moet betalen om te voorkomen dat u later onaangenaam verrast wordt door allerlei gebreken. Zeker als een auto tweedehands is! Gebeurt dit toch? ZoefZoef biedt de helpende hand!

 

Stel dat u bij uw nieuwe auto er achter komt dat de remschijven defect zijn, terwijl u slechts twee weken met de auto gereden hebt. Kunt u dan een beroep doen op de garantie? En wat als dit probleem zich pas na een half jaar voordoet? Onze juristen van ZoefZoef zien dit vaak in de praktijk en merken dat verkopers niet altijd gewillig zijn om met u mee te denken. Wat kunt u dan als koper?

ZoefZoef is gespecialiseerd in juridische vraagstukken omtrent de aanschaf van allerlei vervoermiddelen: van auto’s tot elektrische fietsen. We doen veel zaken waarbij verkopers onterecht het beroep van de koper op garantie niet inwilligen en merken dat we voor veel kopers iets kunnen betekenen.

Wettelijke garantie

Bij het aanschaffen van een product heeft een consument altijd een wettelijke garantie. Uitgangspunt is dat u als consument in ieder geval een wettelijke garantie hebt van twee jaar. In bepaalde gevallen kan de wettelijke garantietermijn zelfs meer dan twee jaar zijn. De reden hiervoor is dat Nederlandse wetgeving uitgaat van deugdelijke producten die vaak langer dan twee jaar zouden moeten meegaan.

Voorbeeld: koopt u bij de plaatselijke fietsenzaak een elektrische fiets, maar stopt de motor ermee na vier maanden? U kunt een beroep doen op de garantie bij de verkoper.

Hebt u een probleem met uw aankoop en doet u een beroep op de wettelijke garantie, maar werkt de verkoper hier niet aan mee? ZoefZoef hoort uw situatie graag aan om te onderzoeken welke stappen u kunt zetten richting de verkoper.

Fabrieks- of verkopersgarantie

Een fabrikant of verkoper kan soms een extra garantie op zijn producten bieden, naast de wettelijke garantie. Dit is niet verplicht en kan worden gezien als “extra dienstverlening” richting de consument.

Hebt u een probleem met uw aankoop en doet u een beroep op de fabrieks- of verkopersgarantie, maar werkt de fabrikant of verkoper hier niet aan mee? ZoefZoef hoort uw situatie graag aan en adviseren u over de te nemen stappen.

Neem contact op met ZoefZoef!

ZoefZoef is gespecialiseerd in het contractenrecht binnen de mobiliteitsbranche. We bieden onze diensten op drie manieren aan, zodat u krijgt waar u op een bepaald moment behoefte aan hebt:

 • Doe Het Zelf Voorbeeld: stel eenvoudig zelf een brief op maat op, waarin u een beroep doet op de garantie en aangeeft een vervangend product te willen ontvangen.
 • Juridisch advies Voorbeeld: advies wanneer de verkoper weigert uw verzoek in te willigen.
 • Inschakeling advocaat Voorbeeld: juridische bijstand wanneer uw zaak voor de rechter komt.

Onze advocaten zijn gespecialiseerd in contractenrecht en werken voor een transparant en gunstig tarief. Op die manier bent u verzekerd van de rechtsbijstand die u nodig hebt.

Neem contact op met de ZoefZoef Juridische Intakebalie voor een gratis intakegesprek. Mocht het inschakelen van een advocaat nodig zijn, dan zoeken onze juristen voor u naar een bij ZoefZoef aangesloten advocaat. De Intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Rechtsbijstandsverzekering? Vrije advocaatkeuze!

Hebt u een rechtsbijstandsverzekering? Ook dan kunt u contact met ons opnemen. U hebt immers ook dan een vrije advocaatkeuze. Lees hier meer over de rechtsbijstandsverzekering en de vrije advocaatkeuze.

PLATFORM is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 50 kantoren vormen samen het PLATFORM Advocatennetwerk.

Bel nu voor advies:

Gratis intakegesprek

[contact-form-7 id="109"]
Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • ZoefZoef Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk rondom mobiliteit en verkeer van Nederland met 20 advocaten

Komt u er zelf niet uit? Onze juristen helpen u graag!

 • Advies over keuze juiste document (gratis)
 • Hulp bij het opstellen van het document (vanaf € 65,-)
 • Controleren van de brief of overeenkomst (vanaf € 65,-)
Juridisch conflict? Bel ons nu:
088 – 374 79 77
Intake via WhatsApp
06 - 21 29 20 19

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-20:00 uur
12:00-16:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

[contact-form-7 id="109"]
Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.

Shop nu juridische oplossingen of advies

Download kant en klare overeenkomsten, bezwaarschriften of andere juridische documenten. Verwijder of voeg onderdelen toe om het document toe te passen op uw situatie.

Komt u er niet uit met deze kant en klare oplossingen? Schakel dan een gespecialiseerde advocaat in om uw document op maat te laten opstellen. Of bel of mail kosteloos met de intakebalie voor eerstelijns advies.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • ZoefZoef Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk rondom mobiliteit en verkeer van Nederland met 20 advocaten

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De ZoefZoef-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

In totaal hebben 20 advocaten en 7 kantoren zich bij ons aangesloten. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het ZoefZoef Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Naarden, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.