Digitale aankoop

Steeds vaker worden producten online aangeschaft in plaats van in een winkel. Het aantal conflicten met verkopers op websites neemt om die reden dan ook snel toe. Zoek op Google op “elektrische fiets kopen” en u krijgt tientallen websites te zien waarop u online een elektrische fiets kunt aanschaffen. Voor sommigen ideaal natuurlijk… tot het moment dat u erachter komt dat de fiets toch niet aan uw verwachting voldoet of zelfs allerlei gebreken heeft! Geen zorgen, schakel ZoefZoef in!

 

De laatste jaren wordt ZoefZoef meer en meer benaderd door mensen die problemen hebben met hun digitale aankoop. Denk aan de situatie waarin een verkoper weigert gebreken te herstellen of eventuele schade te vergoeden. Gelukkig zien we dat deze situaties juridisch goed kunnen worden aangevochten. De advocaten van ZoefZoef zijn gespecialiseerd in contractenrecht en staan u hierin graag bij.

Koop op afstand

Koopt u een product digitaal, bijvoorbeeld een elektrische fiets? Het voordeel van digitale aankopen (“koop op afstand”) is dat u een wettelijke bedenktijd van 14 dagen hebt waarbinnen u de aankoop zonder opgaaf van reden ongedaan kan maken. Als consument hebt u bij koop op afstand hierdoor meer rechten dan bij een reguliere aankoop. Op deze manier zit u niet vast aan een koopovereenkomst als het product niet aan uw verwachtingen voldoet. Het wordt de consument hiermee gemakkelijker gemaakt om een koopovereenkomst te ontbinden.

Wanprestatie bij koop op afstand

Ook na deze bedenktijd van veertien dagen kunt u – net als bij andere producten of diensten – de verkoper aanspreken op wanprestatie als dit nodig blijkt. Dit kunt u op dezelfde manier doen als bij een aankoop die niet online gedaan is. Lees hier meer.

Koop via veilingwebsite

Koopt u een fiets via een veilingwebsite? Dan kan het zijn dat u wel gebonden bent aan de koop omdat hier soms andere regels gelden. Het is verstandig om u goed te laten adviseren over uw juridische positie als u problemen hebt met uw digitaal aangekochte product via een veilingwebsite. Neem direct contact op met ZoefZoef voor juridisch advies!

ZoefZoef ondersteunt u, ook op de digitale snelweg!

ZoefZoef merkt een enorme toename in het aantal online aangeschafte elektrische fietsen en scooters, zowel nieuw als tweedehands. Hiermee neemt ook het aantal conflicten toe met verkopers. We zijn gespecialiseerd in het contractenrecht binnen de mobiliteitsbranche. We bieden onze diensten op drie manieren aan, zodat u krijgt waar u op een bepaald moment behoefte aan hebt:

 • Doe Het Zelf Voorbeeld: brief waarin u verzoekt om ontbinding van de overeenkomst of om het alsnog nakomen van de overeenkomst.
 • Juridisch advies Voorbeeld: advies wanneer de online verkoper weigert debwanprestatie te erkennen.
 • Inschakeling advocaat Voorbeeld: juridische bijstand wanneer uw zaak voor de rechter komt.

Onze advocaten zijn gespecialiseerd in contractenrecht en werken voor een transparant en gunstig tarief. Op die manier bent u verzekerd van de rechtsbijstand die u nodig hebt.

Neem contact op met de ZoefZoef Juridische Intakebalie voor een gratis intakegesprek. Mocht het inschakelen van een advocaat nodig zijn, dan zoeken onze juristen voor u naar een bij ZoefZoef aangesloten advocaat. De Intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Rechtsbijstandsverzekering? Vrije advocaatkeuze!

Hebt u een rechtsbijstandsverzekering? Ook dan kunt u contact met ons opnemen. U hebt immers ook dan een vrije advocaatkeuze. Lees hier meer over de rechtsbijstandsverzekering en de vrije advocaatkeuze.

PLATFORM is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 50 kantoren vormen samen het PLATFORM Advocatennetwerk.

Bel nu voor advies:

Gratis intakegesprek

[contact-form-7 id="109"]
Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • ZoefZoef Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk rondom mobiliteit en verkeer van Nederland met 20 advocaten

Komt u er zelf niet uit? Onze juristen helpen u graag!

 • Advies over keuze juiste document (gratis)
 • Hulp bij het opstellen van het document (vanaf € 65,-)
 • Controleren van de brief of overeenkomst (vanaf € 65,-)
Juridisch conflict? Bel ons nu:
088 – 374 79 77
Intake via WhatsApp
06 - 21 29 20 19

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-20:00 uur
12:00-16:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

[contact-form-7 id="109"]
Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.

Shop nu juridische oplossingen of advies

Download kant en klare overeenkomsten, bezwaarschriften of andere juridische documenten. Verwijder of voeg onderdelen toe om het document toe te passen op uw situatie.

Komt u er niet uit met deze kant en klare oplossingen? Schakel dan een gespecialiseerde advocaat in om uw document op maat te laten opstellen. Of bel of mail kosteloos met de intakebalie voor eerstelijns advies.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • ZoefZoef Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk rondom mobiliteit en verkeer van Nederland met 20 advocaten

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De ZoefZoef-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

In totaal hebben 20 advocaten en 7 kantoren zich bij ons aangesloten. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het ZoefZoef Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Naarden, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.